Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POPIS IMOVINE I OBAVEZA ZA 2021. GODINU I OSTALE AKTUELNOSTI U POSLOVANJU JAVNOG SEKTORA: Paragraf organizuje besplatni vebinar 1. decembra 2021. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 1. decembra 2021. godine, besplatni vebinar na temu “Popis imovine i obaveza za 2021. godinu i ostale aktuelnosti u poslovanju javnog sektora”.

Na vebinaru će biti prezentovan celokupan postupak popisa imovine i obaveza za 2021. godinu kod korisnika javnih sredstava koji svoje poslovanje vode u skladu sa propisima o budžetskom računovodstvu, kao i mišljenja i preporuke eksterne revizije u ovoj oblasti. Pored toga, biće reči i o određenim ličnim primanjima zaposlenih i lica van radnog odnosa, kao i o ostalim aktuelnostima u poslovanju javnog sektora.

Učesnicima vebinara će biti prezentovan celokupan postupak godišnjeg popisa imovine i obaveza. Postupak podrazumeva pripreme za popis, sprovođenje popisa, sastavljanje izveštaja o popisu, donošenje odluke o usvajanju popisa, knjigovodstvene evidencije, kao i ostale prateće aktivnosti. Takođe, učesnicima će biti prezentovani određeni modeli akata o popisu.

Vebinar je namenjen direktnim i indirektnim korisnicima sredstava budžeta Republike Srbije, autonomne pokrajine, jedinica lokalne samouprave, organizacijama za obavezno socijalno osiguranje, korisnicima sredstava Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i drugim korisnicima javnih sredstava koji svoje poslovanje vode u skladu sa propisima o budžetskom računovodstvu.

Vebinaru mogu prisustvovati direktori, rukovodioci i zaposleni u opštim i pravnim službama, službama finansija i računovodstva, zaposleni u drugim delovima procesa rada - članovi popisnih komisija, računopolagači, drugi učesnici u redovnom godišnjem popisu za 2021. godinu, kao i ostala zainteresovana lica.

Teme vebinara:

POPIS IMOVINE I OBAVEZA ZA 2021. GODINU

  • Pripremne radnje koje prethode sastavljanju finansijskih izveštaja
  • Redovan godišnji popis imovine i obaveza - rokovi, odgovornost, sprovođenje, usvajanje, knjiženje
  • Mišljenja i preporuke Državne revizorske institucije

NAKNADE LICIMA VAN RADNOG ODNOSA

  • Specifičnosti pojedinih oblika ugovora van radnog odnosa (ugovori o privremenim i povremenim poslovima, dopunskom radu i ugovori o delu i autorskom delu)
  • Poreski i knjigovodstveni tretman naknada licima po osnovu ugovora van radnog odnosa
  • Ostale aktuelnosti u poslovanju javnog sektora

Predavači:

  • Jasmina Vratonjić - glavni i odgovorni urednik stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravo u javnom sektoru"
  • Aleksandra Vićovac - urednik stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravo u javnom sektoru".

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “Popis imovine i obaveza za 2021. godinu i ostale aktuelnosti u poslovanju javnog sektora“.

Izvor: Redakcija, 28.10.2021.