Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O PRAVIMA DETETA I ZAŠTITNIKU PRAVA DETETA: Usvajanje zakona usporila korona


Usvajanje Zakona o pravima deteta i zaštitniku prava deteta usporila je pandemija i on će se naći pred poslanicima u predstojećem zasedanju, rekao je odlazeći ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Prilikom sastanka sa novom direktorkom UNICEF-a Dejanom Kostadinovom on je istakao da je prioritet da se saradnja UNICEF-om dodatno unapredi, navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Dosadašnja saradnja resora kojim rukovodim sa UNICEF-om bila je na izuzetno visokom nivou i tokom prethodne tri godine napravljena je dobra osnova za nastavak daljih budućih zajedničkih aktivnosti", rekao je on.

Dodao je da je tokom mandata nastojao da deci posvetim posebnu pažnju i da su iz tog razloga mnoge aktivnosti Ministarstva su bile usmerene ka zaštiti dece i njihovih prava.

"Srbija je veoma napredovala kada su u pitanju prava deteta, te je pri samom vrhu zajedno sa drugim evropskim zemljama", rekao je on.

Podsetio je da je Ministarstvo sa humanitarnom organizacijom Dečje srce obeležilo Dečju nedelju, i aktivnosti posvećene deci koje su prethodile ovom obeležavanju.

Kostadinova se zahvalila na odličnoj dosadašnjoj saradnji koju je UNICEF imao sa resornim Ministarstvom, posebno pohvalila usvojenu Strategiju za prevenciju i zaštitu dece od nasilja za period od 2020. do 2023. godine ("Sl. glasnik RS", br. 80/2020), kao i preventivne mere koje Srbija sprovodi u borbi protiv pandemije.

"UNICEF će ostati posvećen partner Vladi Republike Srbije u svom daljem radu", poručila je Kostadinova.

Izvor: Vebsajt Nova, 26.10.2020.
Naslov: Redakcija