Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O MINISTARSTVIMA: Nova Vlada RS imaće 21 resor, među kojima su tri nova ministarstva - za ljudska i manjinska prava, ravnopravnost polova, za brigu o selu i za brigu o porodici i demografiji


Narodna skupština Republike Srbije usvojila je jednoglasno Zakon o ministarstvima ("Sl. glasnik RS", br. 128/2020), čime su se stvorili uslovi za formiranje nove Vlade Republike Srbije.

Za je glasalo 205 poslanika koliko ih je bilo prisutno u sali.

Zakon o ministarstvima predviđa da Vlada ima 21 resor, među kojima su tri nova: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, ravnopravnost polova, Ministarstvo za brigu o selu i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji.

U međuvremenu je objavljeno da će biti i ministarstva bez portfelja.

Zakon predviđa i sledeća ministarstva: finansija, privrede, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaštite životne sredine, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rudarstva i energetike, trgovine turizma i telekomunikacija.

Vladu Republike Srbije činiće i ministarstvo pravde, državne uprave i lokalne samouprave, MUP, ministarstvo odbrane, spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, kao i ministarstva prosvete, zdravlja, omladine i sporta, kulture i informisanja, rada zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja.

Izvor: Vebsajt Blic, 26.10.2020.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija