Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANO PRVO U NIZU SAVETOVANJE KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU: "Novi zakoni o računovodstvu i o reviziji uključujući nove MSFI i najnovije izmene i dopune Zakona o porezu na dodatu vrednost"


U Novom Sadu je 28. oktobra 2019. godine, u organizaciji kompanije Paragraf, održano prvo u nizu savetovanje na temu "Novi zakoni o računovodstvu i o reviziji uključujući nove MSFI i najnovije izmene i dopune Zakona o porezu na dodatu vrednost".

Narodna skupština usvojila je novi Zakon o računovodstvu ("Sl. glasnik RS", br. 73/2019), kao i novi Zakon o reviziji ("Sl. glasnik RS", br. 73/2019). Takođe, usvojen je i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost ("Sl. glasnik RS", br. 72/2019). Pored toga, uskoro se očekuje objavljivanje prevoda novih MSFI u vezi sa vrednovanjem prihoda, finansijskih instrumenata, lizinga i dr.

Navedeni propisi donose mnogo važnih novina koje se tiču velikog broja privrednih subjekata, te je kompanija Paragraf organizovala savetovanje sa osnovnim ciljem da se učesnicima omogući da se na vreme informišu i pripreme za te novine.

Savetovanje je bilo namenjeno finansijskim direktorima, računovođama, revizorima, kao i svim drugim licima koja u svom poslovanju primenjuju poreske i računovodstvene propise.

Na savetovanju su predavali istaknuti stručnjaci: Aleksandar Janjušević, viši savetnik u Ministarstvu finansija, šef Odseka za računovodstvo i reviziju - Sektor za finansijski sistem, i odgovorni urednici stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor".

Savetovanje je otvorio Olica Pješčić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor", predavanjem na temu: "Najnovije izmene i dopune Zakona o porezu na dodatu vrednost".

Nakon toga, reč je uzeo Aleksandar Milanović, glavni i odgovorni urednik stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor", nastavljajući sa predavanjem o najnovijim izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, a posebno je razmatrao i najavljene izmene i dopune ostalih poreskih zakona.

Potom je o novom Zakonu o računovodstvu i novom Zakonu o reviziji govorio Aleksandar Janjušević, viši savetnik iz Ministarstva finansija, šef Odseka za računovodstvo i reviziju - Sektor za finansijski sistem.

Doc. dr Marina Protić, odgovorni urednik stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor" je naposletku održala predavanje na temu: "Novi MSFI - primena od 2020. godine".

Nakon završenih izlaganja, svi učesnici su imali priliku da postave pitanja predavačima i diskutuju o navedenim temama.

Naredno savetovanje će biti održano u Beogradu - 29. oktobra 2019. (utorak) u Sava Centru.

Izvor: Redakcija, 28.10.2019.