Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA ZAJEDNIČKA SEDNICA VLADE SRBIJE I POKRAJINSKE VLADE


Treća zajednička sednica Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, kojoj su predsedavali premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, održana je u Novom Sadu.

“Treća zajednička sednica u posledenje dve godine nastavak je naše kontinuirane politike okupljanja oko projekta od nacionalnog značaja. Mi danas imamo zajedničku politiku i ovo je jedna značajna poruka široj javnosti”, izjavio je predsednik Mirović.

Dosadašnje sednice rezultirale su, podsetio je Mirović, konkretnim projektima poput izgradnje nove zgrade Radio televizije Vojvodine i zgrade Narodnog pozorišta u Subotici.

On je na konferenciji za medije najavio izgradnju Naučno tehnološkog parka u Novom Sadu, Studentskog kulturnog centra i Instituta BioSens-evropskog centra izvrsnosti u oblasti digitalne poljoprivrede.

Prioritet je i izgradnja Fruškogorskog koridora, brze pruge Beograd-Budimpešta, a radićemo zajednički i na revitalizaciji puta Novi Sad - Bačka Palanka, Petrovaradin - Sremski Karlovci i Opovo-Debeljača, naglasio je Mirović.

U fokusu su, i rekonstrukcija Kliničkog centra Vojvodine, ali i projekti iz oblasti zaštite životne sredine, istakao je predsednik Mirović.

Prema rečima, predsednice Brnabić sednica potvrda je zajedničke vizije dveju vlada i saradnje na projektima koji direktno utiču na kvalitet života građana AP Vojvodine.

“Ispunili smo obećanje dato građanima AP Vojvodine. U poslednje dve godine u obnovu javnih objekata u pokrajini uloženo je 1, 8 milijardi dinara”, rekla je je predsednica Brnabić. Vrednost izvedenih radova, dodala je ona, je 994 miliona dinara, a vrednost radova koji su u toku je 807 miliona dinara.

Trasirali smo put konkretnim projektima, od kojih su neki već implementirani, neki su u toku, a današnjom sednicom definisali smo nove ciljeve, ocenjeno je nakon zajedničke sednice Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade.

U okviru zajedničke sednice ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti evropskih integracija.

Cilj sporazuma je unapređenje saradnje i koordinacije između Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade na poslovima koji se odnose na jačanje procesa pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji.

Izvor: Vebsajt Skupštine Vojvodine, 26.10.2018.
Naslov: Redakcija