Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

20. DECEMBAR 2021. GODINE POČETAK PRIMENE NOVOG ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA: Paragraf organizuje vebinar 22. oktobra 2021. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 22. oktobra 2021. godine, vebinar na temu “20. decembar 2021. godine početak primene NOVOG Zakona o zaštiti potrošača”.

Vebinar je namenjen pravnim licima i preduzetnicima iz oblasti trgovine, knjigovođama, pravnicima u privredi i ostalim licima koja u svom radu primenjuje odredbe Zakona o zaštiti potrošača.

Učesnici vebinara će se kroz predavanja i odgovore na pitanja upoznati sa novim pravilima koje donosi nov Zakon o zaštiti potrošača.

Učesnici na vebinaru će imati priliku da se upoznaju sa sistemskim rešenjima i merama putem kojih su regulisane obaveze i zaštićena prava potrošača, kao i sa obavezama, odgovornostima i pravilima koja se odnose na delovanje trgovaca.

Posebno će biti reči o primeni Zakona na odnose potrošača i trgovaca, ograničenju upotrebe pojedinih sredstava komunikacije na daljinu, reklamacionom postupku, vansudskom rešavanju potrošačkih sporova, sprovođenju inspekcijskog nadzora i kaznenim odredbama.

Učesnici na vebinaru imaće priliku i da saznaju na koji način prodavci treba da rešavaju reklamacije potrošača, o novim pravilima u ugovaranju usluga, pojedinostima o registru “Ne zovi”, inspekcijskom nadzoru, prekršajnim nalozima i novom pristupu.

Teme vebinara:

  • Primena Zakona na odnose potrošača i trgovaca
  • Ograničenje upotrebe pojedinih sredstava komunikacije na daljinu
  • Reklamacioni postupak
  • Vansudsko rešavanje potrošačkih sporova
  • Sprovođenje inspekcijskog nadzora i kaznene odredbe

Predavači:

  • Tamara Samardžić - Sektor za zaštitu potrošača Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija,
  • Mirjana Damjanović - načelnik u Sektoru tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “20. decembar 2021. godine početak primene NOVOG Zakona o zaštiti potrošača

Izvor: Redakcija, 28.09.2021.