Zastava Bosne i Hercegovine

ČETVRTI DAN SAVETOVANJA KOMPANIJE PARAGRAF NA PALIĆU, 25-28. SEPTEMBRA 2016. GODINE: Razmatrane teme u oblastima javnih nabavki, deviznog i carinskog poslovanja


Četvrtog i završnog dana Savetovanja, 28. septembra 2016. godine, u organizaciji kompanije Paragraf pod nazivom "Novine i primena opštih i finansijskih propisa u javnom i u privatnom sektoru" organizovana su predavanja za učesnike iz javnog i privatnog sektora.

Za učesnike iz javnog sektora razmatrane su aktuelnosti u oblasti javnih nabavki.

Uvodno predavanje o konkursnoj dokumentaciji u postupku javne nabavke održala je Natalija Radošević, licencirani službenik za javne nabavke.

Predstavnik Republičke Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki održao je predavanje o aktuelnim problemima u postupcima javnih nabavki i stavovima iz prakse Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Dragana Đinđić, viši urednik stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravnik u javnom sektoru" izlagala je na temu najčešćih nabavki koje sprovode škole.

Za učesnike iz privatnog sektora razmatrane su aktuelnosti u oblastima deviznog i carinskog poslovanja, te prekršajnoj odgovornosti.

Branka Đorđević, rukovodilac grupe za platni sistem u Ministarstvu finansija - Sektor za finansijski sistem, održala je predavanje o deviznim prekršajima - po tekućim poslovima (prebijanje i prenos dugovanja i potraživanja), u vezi sa direktnim investicijama, po poslovima izveštavanja u poslovanju sa inostranstvom.

Dr Mirjana Šušnjara, sudija Prekršajnog apelacionog suda u penziji govorila je o prekršajnom postupku za poreske i druge prekršaje.

Završno predavanje za učesnike iz privatnog sektora na temu specifičnosti reeksportnih poslova održao je Dragan Simić, Odgovorni urednik stručnog časopisa "Specijalis za carine".

Izvor: Redakcija, 28.09.2016