Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ZAŠTITI KONKURENCIJE: Pokrenuti novi postupci protiv učesnika na tržištu bebi opreme


Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je četiri nova postupka ispitivanja povrede konkurencije protiv deset učesnika na tržištu bebi opreme, a zbog osnovane sumnje da su zaključivali restriktivne sporazume kojima su utvrđivane cene u daljoj prodaji proizvoda namenjenih bebama (varalice, cucle, glodalice, flašice, pumpe za mleko, kozmetika za bebe, tekstil i dr.).

Postupci utvrđivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti pokrenuti su protiv društava iz Beograda, Kraljeva, Valjeva, Šapca i Novog Sada.

Podsećamo da je Komisija za zaštitu konkurencije tokom aprila 2018. godine već pokrenula dva postupka ispitivanja povrede konkurencije na tržištu bebi opreme.

Komisija za zaštitu konkurencije smatra da je tržište bebi opreme od izuzetnog značaja za potrošače, kao i za društvo u celini i podseća da, pored spomenutih postupaka ispitivanja povrede konkurencije, sprovodi i sektorsku analizu celokupnog tržišta bebi opreme, a sa čijim rezultatima će upoznati javnost.

Pozivaju se sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja u navedenim postupcima da iste dostave Komisiji za zaštitu konkurencije, na adresu Savska br. 25/IV, Beograd.

Izvor: Vebsajt Komisije za zaštitu konkurencije, 27.08.2018.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija