Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

DO DECEMBRA 2018. GODINE AKREDITACIJA LABORATORIJE ZA KONTROLU MLEKA


Do decembra 2018. godine će biti završena akreditacija Nacionalne laboratorije za kontrolu kvaliteta mleka, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Nacionalna laboratorija, koja se nalazi u Batajnici u Beogradu, već radi, ali da će sa akreditacijom moći da radi u punom kapacitetu.

- Mi već radimo kontrolu mleka u celoj Srbiji, uzimaju se uzorci iz svih mlekara. Već znamo na nacionalnom nivou kakvo nam je mleko u mlekarama, tako da možemo da primenjujemo i mere za poboljšanje kvaliteta - rekao je Nedimović.

Kako kaže, Laboratorija za bezbednost hrane biće završena do marta, aprila a akcenat će biti na mesu i mesnim prerađevinama.

- Mi imamo privatne laboratorije koje kontrolišu to što je u skladu sa zakonom. Moramo da imamo i nacionalnu laboratoriju i da mi proveravamo da li je sve u redu, a ne da šaljemo uzorke u inostranstvo na super kontrolu - pojasnio je on.

Dodaje da Srbija ima dobar kvalitet mleka, da nema problema što se tiče stočne hrane.

- Nema nikakvih problema, stočna hrana je dobra, mleko je dobrog kvaliteta, držimo sve to pod kontrolom - zaključio je on.

Izvor: Vebsajt Blic, 28.08.2018.
Naslov: Redakcija