Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

GRAD BEOGRAD: Cena vode u Beogradu biće povećana za 2,1 odsto i za privredu će biti veća za 6,86 dinara po kubnom metru


Cena vode u Beogradu biće povećana za 2,1 odsto i za građane će biti veća za 3,79 dinara, a za privredu 6,86 dinara, rekao je direktor Beogradskog vodovoda Dragan Đorđević i dodaje da je povećanje cena usklađivanje sa indeksom potrošačkih cena.

Đorđević je naglasio da je to je to povećanje cena na godišnjem nivou za 2,1 odsto i da cena vode koju Beograđani plaćaju nije najviša u Srbiji, već da građani prestonice izdvajaju za vodu kao i većina građana u Srbiji.

Prema njegovim rečima, u Subotici cena vode po kubnom metru 108,9 dinara u Pančevu 107,34 dinara, Loznici 105 dinara, a da je u regionu mnogo veća u Ljubljani oko 250 dinara, a Zagrebu 125 dinara po kubnom metru.

Đorđević kaže da veliki problem u snadbevanju vodom predstavljaju prigradska naselja gde se zalivaju bašte, pune bazeni, te da Barajevo sa 27.000 stanovnika troši kao grad koji ima 100.000 stanovnika.

Upitan za kvalitet vode on kaže da Beograđani piju najkvalitetniju vodu u Evropi.

"Osim Beograda, Budimpešta i Beč su jedini gradovi u Evropi gde se pije voda sa česme. Radimo dnevno 40 analiza vode, sa različitih lokacija i odgovorno stojimo iza toga da Beograđani piju najkavalitretniju vodu", rekao je Đorđević.

Izvor: Vebsajt RTS, 28.07.2016.
Naslov: Redakcija