Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PREDLOZI ZAKONA O LOBIRANJU O AGENCIJI ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE I O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI USKORO U SKUPŠTINSKOJ PROCEDURI


Uskoro će se pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije naći novi Zakon o lobiranju, Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije i Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, najavila je Ministarka pravde Nela Kuburović, na sastanku sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem.

Kuburovićeva je rekla da će do kraja godine biti revidiran Akcioni plan za Poglavlje 23, odnosno izrada Nacrta ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa u cilju jačanja nezavisnosti i odgovornosti sudstva.

Ona je ukazala da će Ministarstvo pravde u potpunosti poštovati preporuke Venecijanske komisije i da će revidirani nacrt biti promenjen.

"Obaveza Ministarstva pravde jeste da amandmane u potpunosti uskladi s primedbama Venecijanske komisije", rekla je Kuburovićeva.

Ona je dodala da je zahvalna EU na sredstvima koja daje Srbiji u oblasti pravosuđa, što je najvidljivije u rekonstrukciji Palate pravde koja je obnovljena kreditom iz Evropske investicione banke.

Fabrici je naveo da je EU do sada u pravosudni sistem u Srbiji uložila više od 85 miliona evra, kao i da je skoro pokrenut IPA projekat vredan dva miliona evra, koji za cilj ima povećanje kapaciteta Ministarstva pravde.

Izvor: Vebsajt N1, 27.06.2018.
Naslov: Redakcija