Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA RS: USKORO UREDBA o utvrđivanju jedinstvene liste razvijenosti regiona i jedinica lokalne samouprave za 2015. godinu


Pomoćnik ministra privrede, Edvard Jakopin, izjavio je da će Vlada Srbije u narednih nekoliko dana Vlada Srbije usvojiti Uredbu o utvrđivanju jedinstvene liste razvijenosti regiona i jedinica lokalne samouprave za 2015. godinu.

Kako je naveo, nerazvijena područja imaće poseban tretman Ministarstva privrede i ostalih ministarstava. Definiše se novi model regionalnog razvoja koji će posebnu pažnju posvetiti opštinama na jugu Srbije, jer se gro nerzvijenih opština upravo i nalazi na jugu zemlje.

On je naveo da je protekle godine preko Ministarstva privrede i Fonda za razvoj dato dosta podsticajnih sredstava za razvoj južno od Niša i da je težište Ministarstva privrede razvoj preduzetništva i to agrokompleksa preko regionalnih klastera.

On je napomenuo da je osim reformskih rizika prisutan i demografski rizik, zbog čega će pažnja biti usmerena na stimulisanje ljudi da ostaju na tim područjima.

Regionalni razvoj mora da bude deo privrednog razvoja, istako je Jakopin.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 26.06.2015.