Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

Fond za razvoj odobrio privrednicima nove kredite


Upravni odbor Fonda za razvoj Republike Srbije odobrio je po osnovu Programa za 2015. godinu još 33 kredita u vrednosti od 761.379.843 dinara za preduzetnike i pravna lica, koji se mogu koristiti za investicije, nabavku opreme i sirovina, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

Odobrena su i tri dugoročna kredita u ukupnom iznosu od 5.700.000 dinara za privredne subjekte u poplavljenim područjima.

Upravni odbor je takođe dao "zeleno svetlo" za osam reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita.

Kako bi se nastavilo sa podrškom privrednim subjektima, Vlada Srbije je 2014. godine preko Fonda za razvoj ponovo pokrenula kreditiranje privrede.

Od početka godine Fond je odobrio 152 kredita u ukupnom iznosu od 3.698.793.582 dinara.

Ova sredstva su namenjena domaćoj privredi i mogu se koristi za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju.

Krediti se mogu koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start ap kredite za one koji žele da se okušaju u preduzetništvu.

Krediti Fonda za razvoj se odobravaju po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate. Konkurs je otvoren tokom čitave godine.

Izvor: Vebsajt Ministarstva privrede, 28.05.2015.