Zastava Bosne i Hercegovine

EPS DONEO ODLUKU DA NE ISPOSTAVLJA RAČUNE ZA MAJ KUPCIMA KOJIMA JE POPLAVA UNIŠTILA OBJEKTE: Pomeren rok za plaćanje aprilskog računa na 31. maj


JP "Elektroprivreda Srbije" (EPS) saopšilo je da je donelo odluku o tome da neće ispostavljati račun za maj kupcima kojima je poplava uništila objekte u kojima stanuju i merna mesta preko kojih se obračunava utrošena električna energija.

U saopštenju se navodi da je EPS takođe odlučio da imajući u vidu aktuelnu situaciju uslovljenu poplavama, svim kupcima električne energije na javnom snabdevanju pomeri rok za plaćanje aprilskog računa na 31. maj.

To znači da će svi kupci iz kategorije domaćinstva koji uplate svoj račun do 31. maja ostvariti pravo na popust od pet odsto.

Šalteri za uplatu računa za električnu energiju u privrednim društvima za distribuciju u subotu, 31. maja, radiće duže od uobičajenog radnog vremena kako bi svi kupci mogli da ostvare pravo na popust.

Zbog velike štete koju je EPS pretrpeo usled poplava, a čije će saniranje trajati duži vremenski period, nadzorni odbor ovog preduzeća uputio je apel svim kupcima da što racionalnije koriste električnu energiju kako bi se održala stabilnost snabdevanja građana i privrede.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 28.5.2014.