Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA RS ĆE REDOVNO OBJAVLJIVATI PODATKE O BROJU RADNIKA KOJI SU ZAPOSLENI UZ KORIŠĆENJE NOVIH PORESKIH OLAKŠICA


U raspravi u Skupštini Srbije o izmenama zakona o amandmanima na izmene zakona o porezu na dohodak građana i o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Krstić je ponovio da je siguran da će poreske olakšice povećati zaposlenost.

Izmenama zakona o porezu na dohodak građana predviđeno je da poslodavci u privatnom sektoru koji zaposle nove radnike imaju pravo na povraćaj dela plaćenog poreza na njihovu zaradu.

Predviđeno je da poslodavac ima pravo na povraćaj 65 odsto plaćenog poreza ako je zasnovao radni odnos sa najmanje jednim, a najviše sa devet radnika, 70 odsto ako zaposli od 10 do 99 radnika i 75 odsto za zapošljavanje najmanje 100 novih radnika.

Vlada Srbije usvojila je amadman kojim zbog poplava i vanrednog stanja za 1. avgust odlaže primenu novih, promenjenih stopa doprinisa za zdravsteno i penzijsko osiguranje. Prvobitno je bilo planirano da počne primena od 1. jula.

"Pružamo priliku onima koji su zapošljavali na crno da prihvate ovu meru pre nego što se agresivno krene sa suzbijanjem sive ekonomije", poručio je Krstić osvrćući se na primedbe Fiskalnog saveta da se ovako neće rešiti problem nezaposlenosti.

Izvor: Blic