Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O NAČINU OBELEŽAVANJA PČELINJIH DRUŠTAVA I REGISTRACIJI PČELINJAKA: Od 1. do 30. aprila pčelari obavezni da prijave broj košnica veterinarskoj stanici. Obaveza prijavljivanja važi i kada broj košnica na pčelinjaku nije promenjen


Svaki pčelar je dužan da dva puta godišnje, od 1. do 30. aprila i od 1. do 31. oktobra prijavi broj košnica na pčelinjaku. Obaveza prijavljivanja važi i kada broj košnica na pčelinjaku nije promenjen.

Prema Pravilniku o načinu obeležavanja pčelinjih društava i registraciji pčelinjaka ("Sl. glasnik RS", br. 54/2010), svaki pčelar je dužan da dva puta godišnje, putem obrasca "Prijava stanja na pčelinjaku" da prijavi broj košnica na pčelinjaku, ovlašćenom obeleživaču, podsećaju iz Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Pčelari su dužni da između 1. i 30. aprila odu do svoje teritorijalno nadležne veterinarske stanice koja je obeležila pčelinjak i prijave broj košnica koju su izimili. Nakon prijave, veterinar će izdati potvrdu da su izvršili redovnu prijavu.

Retroaktivno prijavljivanje nije moguće, a obaveza prijavljivanja važi i kada broj košnica na pčelinjaku nije promenjen.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 26.03.2024.
Naslov: Redakcija