Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O PRIVREMENOM UREĐIVANJU OSNOVICA ZA OBRAČUN I ISPLATU PLATA, ODNOSNO ZARADA I DRUGIH STALNIH PRIMANJA KOD KORISNIKA JAVNIH SREDSTAVA: Socijalno - ekonomski savet podržava ukidanje Zakona


Socijalno - ekonomski savet (SES) dao je pozitivno mišljenje za stavljanje van snage Zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava ("Sl. glasnik RS", br. 116/2014 i 95/2018 - dalje: Zakon).

Kako su saopštili članovi SES-a na konferenciji za novinare, sednici je prisustvovao i ministar finansija Siniša Mali, koji je takođe prihvatio inicijativu SES-a, a ta mera će početi da se primenjuje od 1. januara 2020. godine.

Na konferenciji je rečeno da se taj Zakon odnosi na 67.000 zaposlenih u javno komunalnim preduzećima i na oko 130.000 u javnom sektoru, to jest na ukupno oko 200.000 zaposlenih.

Članovi SES-a su doneli odluku da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđević ubuduće predsedava tim telom.

Do sada je predsednik SES-a bio predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić.

Izvor: Vebsajt RTV, 25.03.2019.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija