Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O ELEKTRONSKIM KOMUNIKACIJAMA: Skupštinski Odbor za kontrolu službi bezbednosti traži ubrzano usvajanje zakona, kojim će se uvesti obavezna registracija tzv. pri-pejd korisnika SIM kartica, te ograničiti broj kartica koje jedno lice može da poseduje kod jednog mobilnog operatora


Skupštinski Odbor za kontrolu službi bezbednosti utvrdio je Izveštaj o izvršenom nadzoru nad radom službi bezbednosti za 2017. godinu.

Izveštajem se ukazuje na potrebu donošenja izmena i dopuna Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji ("Sl. glasnik RS", br. 42/2002, 111/2009, 65/2014 - odluka US i 66/2014), jer je to jedini način da se pravno uredi specifična organizaciona struktura, radno-pravni status i položaj pripadnika Agencije. Ove izmene su neophodne i kako bi Agencija nastavila nesmetano da sprovodi svoje, zakonom propisane, nadležnosti u oblasti zaštite nacionalne bezbednosti Republike Srbije i njenih građana.

Odbor je takođe ponovio da je neophodno ubrzati donošenje novog Zakona o elektronskim komunikacijama, kojim će se uvesti obavezna registracija tzv. pri-pejd korisnika SIM kartica, kao i regulisanje broja SIM kartica koje jedno lice može da poseduje kod jednog operatora.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 27.03.2018.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija