Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA U REPUBLICI SRBIJI: Povodom Uskrsa neradni dani su od 30. marta zaključno sa 2. aprilom 2018. godine


U skladu sa članom 2. Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji ("Sl. glasnik RS", br. 43/2001, 101/2007 i 92/2011 - dalje: Zakon) praznuju se vaskršnji praznici, počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Vaskrsa.

Prema članu 4. tačka 2) Zakona, katolici i pripadnici drugih hrišćanskih verskih zajednica imaju pravo da ne rade u dane Uskršnjih praznika počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Uskrsa, prema njihovom kalendaru.

Uskršnji praznici za vernike katoličke veroispovesti 2018. godine se slave od Velikog petka 30. marta zaključno sa drugim danom Uskrsa ponedeljak - 2. april 2018. godine

Državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga dužni su da obezbede neprekidno obavljanje delatnosti, odnosno usluga i u dane državnih i verskih praznika, koji se praznuju u Republici Srbiji, ako bi zbog prekida obavljanja delatnosti, odnosno usluga nastale štetne posledice za građane i državu.

Privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga čija priroda delatnosti, odnosno tehnologija procesa rada zahteva neprekidan rad, mogu da rade i u dane državnih i verskih praznika.

Svim vernicima kompanija Paragraf čestita praznik.

Izvor: Redakcija, 28.03.2018.