Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O REGULISANJU JAVNOG DUGA REPUBLIKE SRBIJE PO OSNOVU NEISPLAĆENE DEVIZNE ŠTEDNJE GRAĐANA POLOŽENE KOD BANAKA ČIJE JE SEDIŠTE NA TERITORIJI REPUBLIKE SRBIJE I NJIHOVIM FILIJALAMA NA TERITORIJAMA BIVŠIH REPUBLIKA SFRJ: Isplata stare devizne štednje počeće u avgustu 2018. godine


Početak isplate stare devizne štednje očekuje se u avgustu 2018. godine, u skladu sa Zakonom o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Republike Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ ("Sl. glasnik RS", br. 108/2016 - dalje: Zakon), koji se tiče isplate stare devizne štednje, a koji je Narodna skupština Republike Srbije usvojila krajem 2016. godine, izjavila je ministarka pravde Nela Kuburović.

"Prema tom Zakonu je planirano da se od avgusta 2018. godine krene sa isplatom, s tim što štediše moraju na vreme da prijave svoje potraživanje i da dostave odgovarajuće dokaze za svoje potraživanje nisu izmirili u bivšim republikama", rekla je Kuburović.

Izvor: Vebsajt Blic, 27.03.2017.
Naslov: Redakcija