Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Još sedam institucija dobilo trenere iz oblasti etike i integriteta u javnom sektoru. Treneri će nakon izmene Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije biti zaduženi za sprovođenje obavezne obuke u instituciji u kojoj su zaposleni


Učesnici iz sedam organa državne uprave i nezavisnih državnih tela uspešno je završilo obuku za predavače iz oblasti etike i integriteta u javnom sektoru koja je održana u periodu od 21. do 25. marta 2016. godine u prostorijama Agencije za borbu protiv korupcije.

Prva četiri dana obuke učesnici su sticali osnovna znanja i veštine za sprovođenje obuke koja će izmenom Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije ("Sl. glasnik RS", br. 97/2008, 53/2010, 66/2011 - odluka US, 67/2013 - odluka US, 112/2013 - autentično tumačenje i 8/2015 - odluka US), a u skladu sa Nacionalnom strategijom za borbu protiv korupcije i pratećim Akcionim planom, biti obavezna za sve zaposlene u javnom sektoru. Posledenjeg dana obuke učesnici su polagali test znanja i praktično izveli deo obuke čime su ispunili kriterijume za dobijanje potvrde o završenoj obuci.

Treneri će nakon usvojenih izmena Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije biti zaduženi za sprovođenje obuke u instituciji u kojoj su zaposleni.

Obuke o etici i integritetu sprovode se sa ciljem osnaživanja zaposlenih da prepoznaju situacije u kojima ispravnom odlukom i postupanjem, a u skladu sa postojećim propisima, čuvaju svoj integritet.

Izvor: Vebsajt Agencije za borbu protiv korupcije, 28.03.2016.
Naslov: Redakcija