Zastava Bosne i Hercegovine

NOVINE U OBLASTI ELEKTRONSKOG ARHIVIRANJA: Paragraf organizuje vebinar 21. februara 2024. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 21. februara 2024. godine, vebinar na temu “Novine u oblasti elektronskog arhiviranja”.

Vebinar ima za cilj da učesnicima približi obaveze iz Uredbe o jedinstvenim tehničko-tehnološkim zahtevima i procedurama za čuvanje i zaštitu arhivske građe i dokumentarnog materijala u elektronskom obliku ("Sl. glasnik RS", br. 107/2021, 94/2022 i 116/2023).

Imaćete priliku da se na vebinaru informišete o obavezama iz Uredbe, a za odgovore na Vaša pitanja, predvideli smo poseban segment na kraju predavanja.

Vebinar je namenjen pravnicima, zaposlenima u službama ljudskih resursa, računovodstva, ali i svima onima koji u svakodnevnom radu vrše prijem, evidenciju i arhiviranje poslovne dokumentacije, kao i zaposlenima u javnim arhivima.

Teme vebinara:

  • Zaštita arhivske građe i dokumentarnog materijala u elektronskom obliku
  • Obaveze iz Uredbe o jedinstvenim tehničko-tehnološkim zahtevima i procedurama za čuvanje i zaštitu arhivske građe i dokumentarnog materijala u elektronskom obliku
  • Korišćenje softverskog rešenja eArhiv u funkciji čuvanja arhivske građe i dokumentarnog materijala u elektronskom obliku
  • Elektronski dokument (punovažnost, original i kopija)
  • Formati dokumenata koji su pogodni za dugotrajno čuvanje

Predavači:

  • Svetlana Jovanović - viša savetnica u Jedinici za implementaciju strateških projekata, elektronskih servisa i razvoja eUprave u Kabinetu predsednice Vlade
  • Dragana Tošić - pomoćnik glavnog i odgovornog urednika časopisa “Pravo u privredi i pravosuđu”

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “Novine u oblasti elektronskog arhiviranja“.


Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 28.01.2024.