Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

REŠENJE O REŽIMU SAOBRAĆAJA TERETNIH I ZAPREŽNIH VOZILA I SNABDEVANJE NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA: Komunalni milicajci uklanjaju vozila sa mesta rezervisanih za uslužne objekte


Od početka primenjivanja novih propisa o dostavi robe uslužnim objektima koji nemaju obezbeđeno parking-mesto, komunalni milicionari napisali su 736 kazni zbog zauzeća kolovoza. Kazne su napisane jer je roba nije isporučivana od 20.00 do 7.00, kako je naloženo Rešenjem o režimu saobraćaja teretnih i zaprežnih vozila i snabdevanje na teritoriji grada Beograda ("Sl. list grada Beograda", br. 98/2019). Nova odredba na snagu je stupila 1. decembra 2019. godine, od kada su komunalci počeli i da uklanjaju vozila sa mesta rezervisanih za uslužne objekte.

Najviše posla milicionari su imali u centru, na teritoriji opštine Stari grad, gde su izdata 164 prekršajna naloga. Na Zvezdari, gde se nalazi i jedna od najdužih snadbevačkih ruta - Bulevar kralja Aleksandra, napisane su 153 kazne. Komunalci su na Vračaru kaznili 125 dostavljača, na Voždovcu i Čukarici pa 70, dok je u Zemunu i Surčinu napisano sedam, odnosno tri kazne.

Uslužni objekti u centralnom gradskom jezgru uglavnom su obezbedili parking u neposrednim blizinama objekata. Međutim, problem nastaje kada na slobodnom parkiralištu automobile ostave građani.

- Patrole svakodnevno kontrolišu sve lokacije u gradu, kako na osnovu prijava građana, tako i u okviru svoje redovne kontrole - navode u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije. - Apelujemo na sve građane da ne parkiraju automobile na mestima koja su rezervisana za dostavna vozila jer u tom slučaju moramo da ih uklonimo.

Nedavno je jedna od firmi koja se bavi dostavom robe morala da plati više od pola miliona dinara zbog kršenja nove odredbe i isporuke robe van propisanog vremena sa zauzećem kolovoza. Novim rešenjem koje je izdao Sekretarijat za saobraćaj utvrđeno je da se kamioni dozvoljene mase iznad 12 tona do maloprodajnih objekata koji imaju parking mogu kretati samo od 9.00 do 14.00 i od 18.00 do 7.00. Međutim, kazni zbog kršenja ove odluke nije bilo.

Pravnim licima, odnosno firmama koje komunalni milicionari zateknu u kršenju ove odredbe, biće napisana kazna u iznosu od 50.000 dinara i plus 5.000 za odgovorno lice. Pojedincima za isti ovaj propust piše se kazna od 5.000 do 25.000 dinara, u zavisnosti od mesta na kojem su zatečeni u kršenju propisa.

Izvor: Vebsajt Novosti, J. Dinčić, 24.01.2020.
Naslov: Redakcija