Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

UREDBA O ADRESNOM REGISTRU: Počelo unapređenje adresnog registra, te će u narednih godinu dana više od tri miliona građana dobiti validnu adresu, sa ulicom i brojem. Projekat se realizuje bez ikakvih troškova za građane, jer će svi moći da besplatno zamene svoja lična dokumenta


Kroz projekat adresnog registra više od tri miliona građana dobiće validnu adresu, sa ulicom i brojem, što će im olakšati svakodnevni život, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

Mihajlović, koja je u Loznici prisustvovala postavljanju table s novim imenom ulice koja će nositi ime poznatog lozničkog novinara Božidara Kićovića, istakla je da će se sve to realizovati bez ikakvih troškova za građane, jer će svi moći da besplatno zamene svoja lična dokumenta.

Više od tri miliona građana Srbije ima prijavljeno prebivalište u ulicama bez određenog kućnog broja, od čega je 2,6 miliona građana prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice, ukazala je ona.

Mihajlović je najavila da će u narednih godinu dana biti realizovan projekat adresnog registra, kojim će svako mesto u Srbiji dobiti naziv ulice i broj.

To radimo zbog naših građana, s obzirom na to da milionima njih ništa ne može da se dostavi na adresu, jer je nemaju, naglasila je ona.

Mihajlović je objasnila da je na osnovu evidencije ulica koju je uradio Republički geodetski zavod (RGZ), koji je zadužen da vodi adresni registar, Skupština grada Loznice usvojila imena novih 677 ulica u kojima će 12.500 objekata dobiti kućni broj.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović izrazio je zahvalnost Vladi Republike Srbije na poverenju da taj grad bude izabran kao pilot-projekat za realizaciju nacionalnog projekta adresnog registra.

Petrović je rekao da će Loznica biti prvi grad u Srbiji u kojem će svi građani imati validnu adresu, sa ulicom i brojem, i naglasio da će najviše koristi od sprovođenja projekta adresnog registra imati građani.

Izvor: Vebsajt Vlade, 27.01.2018.
Naslov: Redakcija