Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O IZMENAMA UREDBE O ENERGETSKI UGROŽENOM KUPCU: Za sticanje statusa energetski ugroženog kupca iznos mesečnih primanja povećan na 24.987,67 dinara


Iznos mesečnih primanja koji je do sada bio potreban penzionerima za sticanje statusa energetski ugroženog kupca povećan je za 3.221 dinara, na 24.987,67 dinara, odlučila je Vlada Republike Srbije.

To znači da će status energetski ugroženog kupca moći da dobiju i penzioneri sa nešto višim primanjima, nego što je to do sada bio slučaj.

Vlada Republike Srbije objavila je krajem prošle godine Uredbu o energetski ugroženom kupcu ("Sl. glasnik RS", br. 137/2022, 46/2023 - dr. pravilnik, 93/2023 i 103/2023 - dr. pravilnik) kojom je definisala šta je potrebno da bi neki pojedinac stekao status energetski ugroženog kupca.

U odnosu na broj članova domaćinstva, ukupan mesečni prihod domaćinstva određen je prema podacima o minimalnoj potrošačkoj korpi za tročlano domaćinstvo, objavila je Vlada Republike Srbije u Uredbi.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 26.12.2023.
Naslov: Redakcija