Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen Zakon o izmeni Zakona o državnim službenicima


U Danu za glasanje, Narodna skupština usvojila je Predlog zakona o izmeni Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, Predlog zakona o dopuni Zakona o javnim medijskim servisima, Predlog zakona o izmeni Zakona o državnim službenicima, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o izručenju između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o transferu osuđenih lica između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o pravnoj i sudskoj saradnji u građanskim i trgovinskim stvarima između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Takođe, usvojeni su i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Federativne Republike Brazil o pravnoj pomoći u građanskim stvarima, Predlog zakona o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola uz Konvenciju o visokotehnološkom kriminalu o pojačanoj saradnji i otkrivanju elektronskih dokaza i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske o zapošljavanju članova porodica diplomatskog, konzularnog i tehničkog osoblja,

Narodna skupština usvojila je i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Agencije za energetiku Republike Srbije za 2023. godinu, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije za 2023. godinu i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2023. godinu,

Većinom glasova svih narodnih poslanika, Narodna skupština usvojila je Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca i Predlog odluke o izboru predsednika sudova. Narodna skupština je većinom glasova svih narodnih poslanika usvojila i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, bez dva osporena kandidata, i to Vitorije Madžarević Čičulić za Osnovni sud u Šapcu i Marijane Jović za osnovni sud u Loznici.

Narodna skupština usvojila je većinom glasova svih narodnih poslnika i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa DEMOKRATSKA STRANKA – DS, Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, sa ispravkom, koji je podnela Poslanička grupa SAVEZ VOJVOĐANSKIH MAĐARA, Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa “ALEKSANDAR VUČIĆ - ZAJEDNO MOŽEMO SVE” i Predlog odluke o izmeni Odluke o sastavu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje i Predlog odluke o izmenama Odluke o sastavu stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

U Danu za glasanje, Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom sednice, i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić zaključio je Četvrtu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2022. godini.

Po završetku Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2022. godini himnu Republike Srbije izveo je kvartet mešovitog hora Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”.

Po završetku izvođenja himne, predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić poželeo je narodnim poslanicima i svim građanima Srbije srećne predstojeće praznike.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 26.12.2022.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija