Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRAKTIČAN RAD NA PORTALU JAVNIH NABAVKI - OBJAVLJIVANJE PLANA ZA 2022. I IZVEŠTAJA ZA PRETHODNU GODINU: Paragraf organizuje vebinar 25. januara 2022. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 25. januara 2022. godine, vebinar na temu “Praktičan rad na Portalu javnih nabavki - objavljivanje plana za 2022. i izveštaja za prethodnu godinu”.

Vebinar se organizuje kao praktično, interaktivno predavanje, uz mogućnost postavljanja konkretnih pitanja polaznika prilikom prijavljivanja, kao i neposredno za vreme trajanja predavanja.

Predavanja se kombinuju sa uporednim - praktičnim prikazima rada na Portalu javnih nabavki, uz objašnjenja najvažnijih obaveza i aktivnosti naručilaca.

Tokom vebinara biće prezentovana rešenja najčešćih pitanja u praksi planiranja i oblikovanja postupaka (javnih) nabavki, kao i evidentiranja i izveštavanja o izuzetim nabavkama u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama - "Sl. glasnik RS", br. 91/2019, važećim podzakonskim aktima i stavovima nadležnih organa.

Predavanja iz oblasti rada na Portalu javnih nabavki su instruktivna, koncipirana prema potrebama naručilaca kao učesnika u postupcima nabavki, kombinovana sa praktičnim prikazima načina rada, tako da pružaju polaznicima upoznavanje sa aktuelnim praktičnim rešenjima u planiranju i sprovođenju postupaka javnih nabavki.

Kontakt sa kompetentnim predavačima kroz mogućnost postavljanja pitanja pre i tokom predavanja, polaznicima obezbeđuje priliku da razreše sve nedoumice koje imaju u vezi sa temom vebinara, i saznaju koje su obaveze i mogućnosti u skladu sa važećim propisima.

Vebinar je namenjen zaposlenima na poslovima javnih nabavki kod naručilaca, odnosno pravnicima, ekonomistima i ostalim zaposlenima kod naručilaca koji žele da se dodatno usavrše za obavljanje poslova javnih nabavki.

Teme vebinara:

UNOŠENJE STAVKI PLANA JAVNIH NABAVKI ZA 2022. GODINU

  • Opcije unošenja - Excell šablon i ručni unos
  • Kreiranje plana i objavljivanje odluke o donošenju plana

EVIDENTIRANJE, ČUVANJE DOKUMENTACIJE I IZVEŠTAVANJE O IZUZETIM NABAVKAMA

  • Zakonske obaveze naručioca i interni akt
  • Rokovi i način čuvanja i arhiviranja
  • Izveštavanje na Portalu u skladu sa zvaničnim uputstvima

ODGOVORI NA NAJČEŠĆA PITANJA U PRAKSI

  • Preporuke za ispravno postupanje i ukazivanje na najčešće greške

Predavači:

  • Branimir Blagojević - advokat, član radne grupe za izradu Nacrta ZJN
  • Dragana Đinđić - odgovorni urednik stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravo u javnom sektoru"

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “Praktičan rad na Portalu javnih nabavki - objavljivanje plana za 2022. i izveštaja za prethodnu godinu“.

Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 27.12.2021.