Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O VISINI NAGRADE ZA RAD ADVOKATA ZA ODBRANE PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI: Ministarstvo pravde demantuje da je bilo izmene Pravilnika


Ministarka pravde Nela Kuburović Kisić najoštrije je osudila deljenje fotografija falsifikata Pravilnika o izmeni Pravilnika o visini nagrade za rad advokata za odbrane po službenoj dužnosti (tarifnik advokata za odbranu po službenoj dužnosti).

Kuburović Kisić je istakla da izmene tog pravilnika za vreme njenog mandata nikada nisu bile planirane, niti bi izmena koja je na štetu advokature bila podržana od strane Ministarstva pravde.

Ona je naglasila da je maliciozni angažman tvorca falsifikata predmetnog pravilnika preduzet sa ciljem remećenja odnosa predstavnika advokature i njihovog matičnog ministarstva.

Ministarka pravde je pozvala nadležne organe da ispitaju sve okolnosti ovog slučaja, kako bi odgovorni što pre bili privedeni zakonu i kako bi u budućem periodu bilo sprečeno neodgovorno i neprofesionalno ponašanje pojedinaca sračunato sa namerom uznemiravanja nosilaca advokatske profesije.

Transparentnost i partnerski odnos advokature i Ministarstva pravde ovim sramnim potezom neće biti narušen, poručila je ministarka pravde.

Izvor: Vebsajt Vlade, 22.10.2020.
Naslov: Redakcija