Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O LOBIRANJU: Agencija za borbu protiv korupcije organizuje ciklus obuka za funkcionere


Agencija za borbu protiv korupcije organizuje ciklus obuka u više gradova i opština o obavezama funkcionera prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije ("Sl. glasnik RS", br. 97/2008, 53/2010, 66/2011 - odluka US, 67/2013 - odluka US, 112/2013 - autentično tumačenje i 8/2015 - odluka US) i Zakonu o lobiranju ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018).

Obuke su namenjene funkcionerima, koji vrše javne funkcije u organima jedinice lokalne samouprave (odbornicima, sekretarima skupštine opštine, predsednicima opština, zamenicima predsednika opština, članovima opštinskog veća i načelnicima opštinske uprave), kao i funkcionerima, koji vrše javne funkcije u organima javnih preduzeća, ustanova i drugih organizacija, čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave (direktorima, članovima upravnog i nadzornog odbora i članovima školskog odbora).

U skladu sa godišnjim programom, do sada su održane obuke za funkcionere iz Uba, Valjeva, Lajkovca, Osečine, Mionice, Ljiga, Užica, Čačka i Pančeva. Naredne će biti održane u Zrenjaninu, Kikindi, Novom Sadu, Leskovcu, Pirotu i Vranju.

Izvor: Vebsajt Agencija za borbu protiv korupcije, 23.10.2019.
Naslov: Redakcija