Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OSNIVA SE GRUPACIJA PROIZVOĐAČA, UVOZNIKA I DISTRIBUTERA KOZMETIČKIH PROIZVODA


Odbor Udruženja za farmaceutsku i medicinsku privredu PKS formiraće Grupaciju proizvođača, uvoznika i distributera kozmetičkih proizvoda.

Na ovaj način, privredna društva koja se bave kozmetičkim proizvodima biće okupljena u Udruženju koje u svom sastavu ima grupacije čije se članice, između ostalog, bave i proizvodnjom, uvozom ili distribucijom kozmetičkih proizvoda. Članovi Grupacije biće privredna društva koja proizvode kozmetičke proizvode (proizvođači), uvoznici kozmetičkih proizvoda, kao i kompanije koje su uključene u lanac snabdevanja i koje kozmetičke proizvode stavljaju na domaće tržište pod svojim imenom, robnim žigom ili drugom prepoznatljivom oznakom.

Regulativa i nadzor u oblasti proizvodnje i prometa kozmetičkih proizvoda u nadležnosti je Ministarstva zdravlja i biće uređena na sličan način kako je uređena oblast rada farmaceutske industrije za koju su relevantne grupacije aktivne u okviru Udruženja za farmaceutsku i medicinsku privredu.

U narednom periodu održaće se konstitutivna sednica Grupacije proizvođača, uvoznika i distributera kozmetičkih proizvoda, kada će biti izabrano rukovodstvo. Predsednik i zamenik predsednika Grupacije proizvođača, uvoznika i distributera kozmetičkih proizvoda postaće punopravni članovi Odbora Udruženja za farmaceutsku i medicinsku privredu.

Kako su u prethodnom periodu sprovedeni izbori rukovodstva u četiri grupacije, od čega su u tri grupacije novoizabrani rukovodioci, u skladu sa tim verifikovani su mandati članova Odbora Udruženja za farmaceutsku i medicinsku privredu. Spisak članova Odbora za farmaceutsku i medicinsku privredu nalazi se na linku http://www.pks.rs/ONama.aspx?id=1785&p=0&

Izvor: Vebsajt Privredne komore Srbije, 27.09.2018.
Naslov: Redakcija