Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

REPUBLIČKI GEODETSKI ZAVOD: Izvršena rotacija načelnika službi katastra nepokretnosti, u cilju poboljšanja kvaliteta servisnih usluga koje RGZ pruža svojim klijentima


U Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) izvršena je rotacija načelnika službi katastra nepokretnosti, kao deo mera kojim RGZ unapređuje servisne usluge koje pruža svojim klijentima.

Prema rečima direktora RGZ-a, Borka Draškovića, rotacija je izvršena po uzoru na katastre u Velikog Britaniji i Holandiji, a načelnici su preuzeli nove radne pozicije u istom hijerarhijskom nivou i platnom razredu, ali da su promenili radno okruženje i saradnike.

Cilj je da se rotacijom unesu promene u ustaljene tokove rada službi za katastar nepokretnosti u Beogradu i drugim centrima u Srbiji, naveo je Drašković i dodao da će to povećati efikasnost rada i poverenje građana u pouzdanost i kvalitet podataka katastra.

On je istakao da će načelnici preneti svoja znanja i iskustvo u novo radno okruženje kako bi doprineli ostvarivanju jednoobraznosti u postupanju i primeni katastarske prakse.

Drašković je rekao da je odluka o toj meri doneta na osnovu ostvarenih rezultata u pilot projektu rotacije državnih službenika pravne struke u aprilu i maju 2016. godine, koji je pokazao da se pojedine korporativne mere iz privrede mogu uspešno primenjivati i u državnim institucijama koje su slične RGZ-u.

Svetska banka podržava takav pravac razvoja kroz projekat kojim se finansira tehničko-tehnološki i institucionalni razvoj RGZ-a sa akcentom na razvoj servisno orijentisanih usluga, naglasio je Drašković

Cilj novih mera je i ostvarivanje boljeg rejtinga Srbije u 2017. godini na Doing Business listi Svetske banke u kategoriji - Registracija nepokretnosti, dodao je on.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 26.09.2016.
Naslov: Redakcija