Zastava Bosne i Hercegovine

SVEČANO OTVORENO VIŠEDNEVNO SAVETOVANJE KOMPANIJE PARAGRAF, PALIĆ, 27 - 30. SEPTEMBRA 2015. GODINE: "Novine i primena opštih i finansijskih propisa u javnom i u privatnom sektoru"


U organizaciji kompanije Paragraf, 27.09.2015. godine, svečano je otvoreno tradicionalno savetovanje pod nazivom "Novine i primena opštih i finansijskih propisa u javnom i u privatnom sektoru".

U skladu sa tim, Kompanija Paragraf je okupila predavače - eminentne stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom u praksi: predstavnike Ministarstva finansija, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i drugih nadležnih ministarstava,predstavnike Uprave za javne nabavke, Uprave za trezor, predstavnike Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, predstavnike Upravnog suda, urednike stručnih časopisa kompanije Paragraf  "Poresko-računovodstveni instruktor", Budžetski instruktor",“Carinski instruktor”, “Pravni instruktor”, kao i ostale predavače, stručne saradnike i kompetentne autore koji sarađuju sa kompanijom Paragraf.

Savetovanju prisustvuje veliki broj učesnika iz javnog i privatnog sektora, a prvog dana savetovanja teme su bile:

Reforma javnog sektora - Zakon o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru ("Sl. glasnik RS", br. 68/2015). U okviru ovog predavanja bilo je reči o prkazu novodonetih zakonskih normi, pojedinačnom utvrđivanju maksimalnog broja zaposlenih, donošenju novih akata o sistematizaciji, statusa i pravima zaposlenih u postupku sprovođenja racionalizacije, utvrđivanju viškova i penzionisanju. Takođe je održano predavanje kroz koje je najavljen novi sistem plata kod korisnika javnih sredstava, gde je bilo reči dokle se stiglo u pripremi regulative i koje su trenutne aktivnosti nadležnih organa.

Predavanja su održali predstavnici nadležnog ministarstva, zajedno sa glavnim i odgovorim urednikom časopisa "Budžetski inspektor“, gđom Milom Pejićić Kilibarda.

Istovremeno u drugoj sali namenjenoj učesnicima privatnog sektora, razgovaralo se o dilemama i nedoumicama prilikom sastavljanja finansijskih izveštaja za 2014. godinu. Predavanje je održao ovlašćeni eksterni i interni revizor sa dugogodišnjim iskustvom u društvu za reviziju, uz učešće urednika časopisa "Poresko računovodstveni inspektor“.

Stručnom delu savetovanja prethodilo je svečano otvaranje savetovanja, tokom koga su okupljene učesnike pozdravavili Generalni direktor kompanije Paragraf, Bratislav Milovanović, kao i PR menadžer kompanije, Marija Šiljković, koja je učesnicima predstavila celukupni program savetovanja, kao i Supervizor rada svih redakcija, Dušan Pavlović, koji se najavio sve teme i predavače ovogodišnjeg savetovanja.

U svojoj uvodnoj reči, direktor kompanije izrazio je zahvalnost svim učesnicima na ukaznom poverenju, i istakao: "da je naš cilj bio da svoju delatnost proširimo na sve pravne oblasti. Mi smo u tome uspeli. Danas smo jedina izdavačka kuća u Srbiji koja kroz svoja izdanja i savetovanja pokriva sve oblasti".

U ponedaljak 28. septembra 2015. godine nastavlja se drugi dan savetovanja po planiranom programu.

Izvor: Redakcija, 27.09.2015.