Zastava Bosne i Hercegovine

POLICAJCI SNIMAJU ČASOVE ONLAJN-NASTAVE NA TEMU „OSNOVI BEZBEDNOSTI DECE U OSNOVNIM ŠKOLAMA“: Cilj je naučiti decu da se sačuvaju od predatora i zaštite se od nasilja


Policijski službenici Srbije – predavači, snimaju časove onlajn-nastave predmeta „Osnovi bezbednosti dece u osnovnim školama“, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Na tome radi više od 3.000 policajaca, a ministar Nebojša Stefanović je danas prisustvovao snimanju časa o bezbednom korišćenju interneta, posebno društvenih mreža.

Važno je da deca budu „što dalje od predatora – od onih koji im nude drogu, onih koji ih vrebaju na internetu ili onih koji mogu da ih ugroze u saobraćaju, kao i da nauče kako da se sačuvaju od požara, poplava i zaštite od svake vrste nasilja“, rekao je Stefanović.

Ministar je pre tri godine inicirao uvodjenje nastavnog predmeta „Osnovi bezbednosti dece u osnovnim školama“.

U okviru tog programa aktivni i penzionisani policajci su do sada održali više od 163.000 predavanja učenicima prvog, četvrtog i šestog razreda osnovnih škola.

Stefanović je rekao da je Ministarstvo priptemilo besplatnu aplikaciju – vodič za bezbednost dece, namenjenu i roditeljima.

Izvor: Danas, 27.08.2020.
Naslov: Redakcija