Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

AGENCIJA ZA OSIGURANJE DEPOZITA OGLASILA PRODAJU NEPOKRETNOSTI 11 BANAKA U STEČAJU: Rok za podnošenje ponuda je 25. septembar 2015. godine


Agencija za osiguranje depozita Republike Srbije objavila je 26. avgusta 2015. godine prodaju nepokretnosti 11 banaka u stečaju.

Ponuđena je imovina Beobanke, Astra banke, Univerzal banke, Borske banke, Agrobanke, Nove Agrobanke, MB Union banke, Invest banke, Raj banke, Privredne banke "Beograd" i Razvojne banke Vojvodine.

Među ponuđenom imovinom tih banaka su poslovni prostori, stanovi, šume, voćnjaci, hladnjače, a ponuđen je i magacinsko-poslovni prostor u Luci "Beograd" po početnoj ceni od oko 1,7 miliona evra.

Prodaja će biti obavljena prikupljanjem zatvorenih ponuda koje se mogu podneti do 25. septembra 2015. godine.

Javno otvaranje ponuda zakazano je za 30. septembar u prostorijama Agencije za osiguranje depozita u Beogradu.
 

Najvrednija ponuđena imovina je u vlasništvu Univerzal banke u stečaju, čija ukupna vrednost gledano po početnim cenama iznosi oko devet miliona evra.

Ponuđen je i poslovni prostor u centru Beograda – centrala Univerzal banke u Francuskoj ulici od skoro 1.000 kvadratnih metara, čija je početna cena 1,1 milion evra. Agencija je ponudila tri stana Astra banke u centru Beograda, poslovni prostor i prostor u potkrovlju, po ukupnoj početnoj ceni od 1,9 miliona evra.

Na prodaji su i nepokretnosti Nove Agrobanke u stečaju koje po početnim cenama vrede oko tri miliona evra, a najvrednija među njima je hladnjača Mionica, koja se nudi po početnoj ceni od 900.000 evra.

Izvor: Vebsajt RTV, 26.08.2015.