Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE ODRŽANE 27.8.2014. GODINE: Utvrđen Predlog pokrajinske skupštinske odluke o Pokrajinskoj vladi


Radi usklađivanja sa Statutom Autonomne pokrajine Vojvodine, Pokrajinska vlada je na sednici utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o Pokrajinskoj vladi, koji je uputila Skupštini AP Vojvodine na razmatranje i usvajanje. Ovom pokrajinskom skupštinskom odlukom predlaže se uređenje sastava, mandata, nadležnosti i drugih pitanja od značaja za rad Pokrajinske vlade, kao izvršnog organa AP Vojvodine. Donošenje pokrajinske skupštinske odluke o Pokrajinskoj vladi proističe iz Pokrajinske skupštinske odluke o sprovođenju Statuta AP Vojvodine.

Pokrajinska vlada uputila je Skupštini AP Vojvodine i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o javnom pravobranilaštvu AP Vojvodine. Pravni osnov za donošenje ove odluke je Statut AP Vojvodine i Zakon o pravobranilaštvu koji je stupio na snagu 30. maja 2014. godine i kojim je propisano da je autonomna pokrajina dužna u roku od 6 meseci od dana stupanja na snagu ovog zakona da donese odluku o uređenju i organizaciji pravobranilaštva autonomne pokrajine.

Iz tekuće budžetske rezerve, odlučeno je na sednici, izdvojiće se iznos od 1.384.860 dinara za Opštu bolnicu u Vršcu, kao finansijska pomoć za saniranje štete na objektima bolnice nastale usled obilnih padavina i olujnog vetra 31. jula i 1. avgusta ove godine.

Pokrajinska vlada donela je rešenje kojim je dr Srđana Mereia, specijalistu epidemiologije, ponovo imenovala za direktora Zavoda za javno zdravlje Sombor, na period od četiri godine.

Izvor: Vebsajt Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, 27.8.2014.