Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O SADRŽAJU, NAČINU IZRADE I OBAVEZAMA SUBJEKATA U VEZI SA IZRADOM PROCENE RIZIKA OD KATASTROFA I PLANOVA ZAŠTITE I SPASAVANJA: Privredna društva i druga pravna lica, koja su od posebnog značaja za privredu, naročito iz oblasti energetike i rudarstva, a koja imaju organizacione celine koje na prostoru čitave Republike predstavljaju objekte kritične infrastrukture, u obavezi su da izrađuju procenu i plan


Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o sadržaju, načinu izrade i obavezama subjekata u vezi sa izradom procene rizika od katastrofa i planova zaštite i spasavanja ("Sl. glasnik RS", br. 102/2020).

Primenom ovog dokumenta obezbediće se neophodan nivo standardizovanih pristupa u formulisanju sadržaja, načinu izrade i primeni metodoloških pravila prilikom izrade svih procena rizika i planova zaštite i spasavanja.

Osnovna svrha standardizovanja jeste u stvaranju uslova za koordinirano i međusobno usklađeno funkcionisanje svih subjekata uključenih u ovaj sistem.

Privredna društva i druga pravna lica, koja su od posebnog značaja za privredu, naročito iz oblasti energetike i rudarstva, a koja imaju organizacione celine koje na prostoru čitave Republike predstavljaju objekte kritične infrastrukture, u obavezi su da izrađuju procenu i plan, što će obezbediti njihovo efikasno funkcionisanje.

Izvor: Vebsajt Vlade, 23.07.2020.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija