Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SRBIJA PRVI PUT UČESTVUJE NA ZASEDANJU UN KOMISIJE ZA GEOPROSTORNE INFORMACIJE: Na šestoj sednici Komiteta, visoki zvaničnici nacionalnih geoprostornih institucija baviće se i temama kao što su statistika, zemljišna administracija, zaštita životne sredine, održivi razvoj i upravljanje kriznim situacijama


Prvi put od osnivanja Srbija će imati svog predstavnika na zasedanju Komisije Ujedinjenih Nacija o upravljanju globalnim geoprostornim informacijama.

Direktor Republičkog geodetskog zavoda dobio je direktan poziv za učešće u radu Komisije na zasedanju koje će biti održano u sedištu UN-a u Njujorku, od 1. do 5. avgusta 2016. godine.

Zasedanju Komisije eksperata UN-a, aktivnim učešćem na glavnim sesijama i radom na preporukama eksperata u vezi sa geoprostornim informacijama, standardima, institucionalnim i pravnim aranžmanima, kao i njihovim vezama sa srodnim oblastima, daće i direktor Republičkog geodetskog zavoda, Borko Drašković.

"Ovaj poziv je značajno priznanje svim poboljšanjima i rezultatima u radu Republičkog geodetskog zavoda, ali i prilika za razmenu znanja i ostvarivanje korisnih kontakata, čime će se u Srbiji stvoriti povoljniji ambijent za dalji razvoj u ovoj oblasti od velikog globalnog značaja", kaže Drašković.

Na šestoj sednici Komiteta, visoki zvaničnici nacionalnih geoprostornih institucija baviće se i temama kao što su statistika, zemljišna administracija, zaštita životne sredine, održivi razvoj i upravljanje kriznim situacijama.

Izvor: Vebsajt Republičkog geodetskog zavoda, 22.07.2016.
Naslov: Redakcija