Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ZAKON O JAVNOM INFORMISANJU I MEDIJIMA: U Registru medija i podaci o novčanim sredstvima dodeljenih mediju na ime državne pomoći kao i podaci o iznosu novčanih sredstava dobijenih od organa javne vlasti


Zakonom o javnom informisanju i medijima ("Sl. glasnik RS", br. 83/2014 i 58/2015) propisano je da se u Registar medija, između ostalog, upisuju i podaci o iznosu novčanih sredstava dodeljenih mediju na ime državne pomoći kao i podaci o iznosu novčanih sredstava dobijenih od organa javne vlasti, saopštilo je Ministarstvo kulture i infomisanja.

Podnosilac prijave za registraciju navedenih podataka je organ javne vlasti i on je dužan da u roku od 15 dana od dana donošenja odluke o dodeli sredstava mediju izvrši upis podataka o visini dodeljenih sredstava u Registar medija.

Neophodno je da svi organi javne vlasti, koji su po nekom od propisanih osnova dodeljivali novčana sredstva mediju, u zakonom predviđenom roku izvrše upis podataka u Registar medija.

Pod organima javne vlasti, kako se navodi, podrazumevaju se državni organi, organi teritorijalne autonomije, lokalne samouprave, organizacije kojima je povereno vršenje javnih ovlašćenja, kao i pravna lica koje osniva ili finansira u celini, odnosno u pretežnom delu Srbija, autonomna pokrajina, odnosno jedinica lokalne samouprave.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 27.07.2015.