Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOŽENE MERE ZA POBOLJŠANJE SITUACIJE NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Povećanje plata i broja zaposlenih


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić razgovarao je sa predstavnicima francuske kompanije „Vansi erports”, koji su mu predstavili plan za rešavanje problema gužvi i kašnjenja letova na Aerodromu „Nikola Tesla”, kako bi se situacija normalizovala u što skorijem roku.

Kompanija je donela odluku da poveća plate zaposlenima u „sortirnici”, odnosno onima koji rade na sortiranju i prenosu prtljaga, gde i postoji najveći problem.

Ministar je, navodeći da kompaniji nedostaje oko 100 ljudi, preneo da je „Vansi” na sastanku obećao da će zaposleni u „sortirnici” sa uvećanjem i bonusima tokom sezone moći da zarade i do 117.000 dinara, odnosno do 1.000 evra, dok je do sada neto plata za ovaj posao bila oko 60.000 dinara.

Takođe, kako je dodao, kompanija će ponovo pozvati sve koji imaju sertifikate kako bi što pre nadoknadila nedostatak ljudi, i ujedno najavila i bonus dobrodošlice od 60.000 dinara za tri meseca za svakog navozaposlenog.

Prema njegovim rečima, „Vansi” već ima „na čekanju” oko 50 zainteresovanih, koji su u fazi bezbednosne provere, i oni će u narednim nedeljama, čim prođu te provere, početi da rade na „sortirnici”, što će značiti smanjenje problema.

Vesić je istakao da je na Aerodromu „Nikola Tesla”, zaključno sa današnjim danom, zabeležen 3.146.171 putnik, a da se do kraja godine očekuje više od sedam miliona, što će biti istorijski rekord.

Očigledno je, kako je ocenio, da se kompanija nije nadala takvoj ekspanziji broja putnika, jer, iako su zapošljavali ljude, to nije bilo dovoljno.

Na sastanku je postignut dogovor i o tome da se Vesić i predstavnici kompanije „Vansi” sastaju jednom nedeljno kako bi se pratila situacija na aerodromu i efekti mera, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.


Izvor: Vebsajt Vlade Rapublike Srbije, 27.06.2023.
Naslov: Redakcija