Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG PRAVILNIKA O BEZBEDNOSTI DEČJIH IGRALIŠTA: Donošenje Pravilnika očekuje se tokom juna 2018. godine


Predlog pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta koji treba da doprinese većem stepenu bezbednosti dece prilikom igre na otvorenom prostoru, trebalo da bude donet u junu, najavio je pomoćnik ministra privrede Aleksandar Starčević.

On je na poslednjem okruglom stolu u Beogradu povodom javne rasprave o Predlogu pravilnika rekao da su njime propisani najsavremeniji standardi o tome kakva bi, primera radi, trebalo da bude podloga i sprave za igru, da bi se mogućnost povrede dece svela na minimum.

"Definisano je kako treba da izgleda oprema, od kog materijala i kako su ti delovi izrađeni, kako se postavljaju. Definisana je i podloga, odnosno, upijajući deo koji ublažava pad deteta sa određene visine", rekao je Starčević.

Po njegovim rečima, pravilnikom je definisano i da je vlasnik igrališta odgovoran za sve što se dogodi na njemu.

"Nakon donošenja pravilnika dečja igrališta se više neće praviti kako kome odgovara i na bilo kom mestu, kao što je to često bio slučaj. To će morati da se radi planski", rekao je Starčević.

Javne rasprave o Predlogu pravilnika Ministarstvo privrede organizovalo je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, a osim u Beogradu, okrugli stolovi su održani i u Nišu, Zrenjaninu i Kragujevcu.

Izvor: Vebsajt N1, 25.05.2018.
Naslov: Redakcija