Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SKGO: Regionalni sastanak najviših predstavnika lokalnih vlasti pod nazivom "Unapređenje upravljanja javnim finansijama na lokalnom nivou": 29. maja 2015. godine


Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje poslednji regionalni sastanak najviših predstavnika lokalnih vlasti pod nazivom "Unapređenje upravljanja javnim finansijama na lokalnom nivou", koji će biti održan u petak, 29. maja 2015. godine, u hotelu "Crown Plaza" (Vladimira Popovića 10) u Beogradu, sa početkom u 11 časova.

Državna revizorska institucija sprovodi reviziju finansijskih izveštaja, pravilnosti poslovanja i svrsishodnosti utroška budžetskih sredstava i u obavezi je da godišnjim planom revizije obuhvati i određen broj jedinica lokalne samouprave. Ovom prilikom biće predstavljena detaljna analiza glavnih rezultata i nalaza revizije, odnosno uočenih nepravilnosti u raspolaganju javnim finansijama na lokalnom nivou.

Prisutnima će se obratiti: Radoslav Sretenović, predsednik DRI, Steliana Nedera, zamenica stalne predstavnice Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, Zoran Perišić, predsednik SKGO i gradonačelnik Niša, Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i predstavnik Ministarstva finansija.

Projekat realizuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a finansira Vlada Švedske, u saradnji sa Državnom revizorskom institucijom i SKGO.

Izvor: Vebsajt SKGO, 27.05.2015.