Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

Četvrti dan savetovanja kompanije Paragraf, Vrnjačka Banja, 24 - 27.05.2015. maj 2015. godine: "Novine i primena opštih i finansijskih propisa u javnom i u privatnom sektoru"


Poslednjeg - četvrtog dana Savetovanja pod nazivom "Novine i primena opštih i finansijskih propisa u javnom i u privatnom sektoru", 27. maja 2015. godine, u organizaciji kompanije Paragraf, organizovana su predavanja za učesnike iz javnog i privatnog sektora.

Za učesnike iz javnog sektora razmatrana su teme:

  • Stručna ocena ponuda prema uslovima određenim u konkursnoj dokumentaciji, o čemu je govorila Licencirani službenik za javne nabavke, Natalija Radošević;
  • Okvirni sporazumi, dozvoljenost i uslovi za izmenu Ugovora o javnoj nabavci, panelista je bila Dragana Marić, Samostalni savetnik u Upravi za javne nabavke;
  • O Zahtevima za zaštitu prava izlagao je predstavnik Republičke Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki
  • Dragana Đinđić, Viši urednik stručnog časopisa "Budžetski instruktor", odgovarala je na brojna pitanja učesnika, zajedno sa panelistima.

Veoma interesantna predavanja su obeležila i privatni sektor, gde je o aktuelnostima u regulativi deviznog poslovanja govorila Branka Đorđević, Rukovodilac grupe za platni sistem, Sektor za finansijski sistem, Minisitarstvo finansija.

Predrag Ćatić, Specijalista za pravne poslove Udruženja banaka Srbije, izlagao je na temu primene Zakona o platnim usluguma ("Sl. glasnik RS", br. 139/2014) i podzakonskim aktima iz oblasti poslova platnog sistema.

Dragan Simić, Urednik stručnog časopisa "Carinski instruktor" održao je izuzetno zanimljivo predavanje na temu novina u sprovođenju pojednostavljenih carinskih postupaka, sa naročitim osvrtom na postupak takozvanog "kućnog carinjenja".

Pomoćnik glavnog i odgovornog urednika stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor", Aleksandar Milanović, izlagao je na temu poresko prekršajne odgovornosti.

Izvor: Redakcija, 27.05.2015.