Zastava Bosne i Hercegovine

POKRENUT PORTAL ZA PRAĆENJE IZVORA FINANSIRANJA PROJEKATA LOKALNE SAMOUPRAVE


Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO) pokrenula je Portal za praćenje izvora finansiranja projekata lokalne samouprave uz podršku Vlade Švajcarske, koji je dostupan gardovima i opštinama, saopštio je SKGO.

Novi servis obuhvata sve javne pozive međunarodnih donatorskih organizacija, kao i republičkih i pokrajinskih fondova koji su dostupni gradovima, opštinama i gradskim opštinama za finansiranje lokalnih projekata.

“U godini obeležavanja 70 godina od osnivanja, a u sklopu pružanja dodatne podrške lokalnim samoupravama u pripremi i realizaciji projekata, Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO) uspostavila je Portal za praćenje izvora finansiranja lokalnih projekata. Ovim putem SKGO želi da olakša gradovima i opštinama u Srbiji proces realizacije projekata u cilju kontinuiranog razvoja lokalnih zajednica”, navodi se u saopštenju SKGO.

Posetiocima sajta SKGO servis je besplatan u periodu do 28. aprila, dok će nakon toga pristup imati samo registrovani korisnici iz lokalnih samouprava.

Registrovani korisnici imaju na raspolaganju prilagođenu platformu za pronalaženje konkursa sa ažurnim i aktuelnim sadržajima, putem koje mogu saznati više o mogućnostima za prijavu na programe i projekte koji se odnose na unapređenje određenih oblasti.

Zaposlenima iz gradova i opština koji budu registrovani kao korisnici administratori, biće obezbeđena besplatna podrška od strane SKGO za korišćenje servisa, navodi se u saopštenju SKGO.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Nova ekonomija, 21.04.2023.
Naslov: Redakcija