Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBE O FINANSIJSKOJ PODRŠCI POLJOPRIVREDNIM GAZDINSTVIMA KROZ OLAKŠAN PRISTUP KORIŠĆENJU KREDITA U OTEŽANIM EKONOMSKIM USLOVIMA I O NOVČANOJ POMOĆI POLJOPRIVREDNIM GAZDINSTVIMA U CILJU UBLAŽAVANJA POSLEDICA NASTALIH USLED BOLESTI COVID-19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-COV-2: Poljoprivrednici ne moraju da budu u PDV-u da bi konkurisali za pomoć


Poljoprivrednici ne moraju da budu u sistemu PDV da bi konkurisali za pomoć države već je dovoljno samo da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Ministar je rekao da se to odnosi za sve poljoprivredne mere pa tako i ako poljoprivrednici uzimaju kredite.

Oni koji su registrovani u Agenciji za privredne registre mogu samo još dodatno da konkurišu i za mere koje su namenjene privrednicima u Srbiji, objašnjava Nedimović.

Svim poljoprivrednicima u Srbiji, koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, u aktivnom statusu, na raspolaganju je pomoć države u vrednosti od 2,6 milijardi dinara.

Poljoprivrednici to mogu da koriste kroz kredite, sa kamatnom stopom od jedan odsto i otplatom na tri godine, ali i kroz direktnu finansijsku pomoć.

Novac je poljoprivrednim proizvođačima već na raspolaganju.

Izvor: Vebsajt RTV, 24.04.2020.
Naslov: Redakcija