Zastava Bosne i Hercegovine

ČUVANJE ELEKTRONSKIH DOKUMENATA I PREDAJA PREPISA ARHIVSKE KNJIGE: Paragraf organizuje vebinar 23. aprila 2024. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 23. aprila 2024. godine, vebinar na temu “Čuvanje elektronskih dokumenata i predaja prepisa arhivske knjige”.

Na vebinaru će se govoriti o pouzdanom elektronskom čuvanju i formatima dokumenata koji su pogodni za dugotrajno čuvanje kao i o obavezi predaje prepisa arhivske knjige. Saznaćete koje dokumente je potrebno čuvati u elektronskom obliku i koji su uslovi koje je potrebno da ispunite za zakonito čuvanje elektronskih dokumenata.

Podsetićemo se kako se vodi arhivska knjiga sa ciljem pravovremenog izvršenja obaveze podnošenja prepisa, za šta je Zakonom o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti propisan rok koji ističe 30. aprila.

Učesnici će imati prilike da čuju koje su obaveze privatnog i javnog sektora propisane Uredbom o jedinstvenim tehničko-tehnološkim zahtevima i procedurama za čuvanje i zaštitu arhivske građe i dokumentarnog materijala u elektronskom obliku, te da se pripreme da na zakonit način vrše čuvanje elektronskih dokumenata.

Svi učesnici moći će da preuzmu prezentacije predavača, kao i da postavljaju pitanja tokom vebinara.

Vebinar je namenjen pravnicima, računovođama, predstavnicima sektora ljudskih resursa, advokatima, zaposlenima u arhivama državnih organa, organa teritorijalne autonomije i jedinica lokalne samouprave kao i ustanova, javnih preduzeća i imalaca javnih ovlašćenja.

Teme vebinara:

  • Zaštita arhivske građe u elektronskom obliku
  • Elektronski dokument (punovažnost, original i kopija)
  • Obaveze iz Uredbe o jedinstvenim tehničko-tehnološkim zahtevima i procedurama za čuvanje i zaštitu arhivske građe i dokumentarnog materijala u elektronskom obliku
  • Podnošenje prepisa arhivske knjige
  • Liste kategorija dokumentarnog materijala i katalog postupaka
  • Uništavanje dokumentarnog materijala kome je istekao rok čuvanja

Predavači:

  • Milena Popović Subić - arhivska savetnica, Arhiv Vojvodine
  • Dragana Tošić - pomoćnik glavnog i odgovornog urednika časopisa “Pravo u privredi i pravosuđu”

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “Čuvanje elektronskih dokumenata i predaja prepisa arhivske knjige


Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 27.03.2024.