Zastava Bosne i Hercegovine

ODLUKA O IZMENI ODLUKE O VISINI POSEBNE NAKNADE ZA UPOTREBU JAVNOG PUTA, NJEGOVOG DELA I PUTNOG OBJEKTA (PUTARINA): Putarina poskupljuje za 14 odsto, za korisnike ENP-a osam odsto


Vlada Republike Srbije donela je rešenje o povećanju putarina za 14 odsto onima koji naknadu za korišćenje autoputa ne plaćaju putem uređaja za elektronsku naplatu putarine ENP.

Vozači koji koriste taj uređaj imaju popust od šest odsto, pa će za njih povećanje putarine iznositi osam odsto, navedeno je u saopštenju iz Vlade Republike Srbije.

Kako se dodaje, članovi Vlade doneli su Odluku o izmeni Odluke o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta (putarina) ("Sl. glasnik RS", br. 23/2023), kojom se definiše visina posebne naknade, odnosno putarina.

Poslednje poskupljenje putarine u Srbiji bilo je pre godinu dana, a poslednje poskupljenje na autoputu Miloš Veliki bilo je krajem novembra prošle godine.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Nova ekonomija, 24.03.2023.
Naslov: Redakcija