Zastava Bosne i Hercegovine

NOVI PRAVILNICI O OCENJIVANJU, ODGOVORNOSTI I BEZBEDNOSTI DECE I UČENIKA U USTANOVAMA OBRAZOVANJA I VASPITANJA: Paragraf organizuje vebinar 19. marta 2024. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 19. marta 2024. godine, vebinar na temu “Novi pravilnici o ocenjivanju, odgovornosti i bezbednosti dece i učenika u ustanovama obrazovanja i vaspitanja”.

Prvi deo vebinara biće posvećen prikazu novina u novodonetim podzakonskim aktima kojima se bliže uređuje ocenjivanje učenika u osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju, sa akcentom na obaveze škola u proceni stečenih nivoa ostvarenosti standarda postignuća ocenjivanja iz predmeta i vladanja, a u najboljem interesu učenika.

U drugom delu vebinara biće predstavljene novine i odredbe pravilnika kojim se uređuje obavljanje društveno-korisnog, odnosno humanitarnog rada u ustanovama obrazovanja i vaspitanja slovi, način, sadržaj, dužina, mesto i vreme obavljanja i druga pitanja od značaja za obavljanje društveno-korisnog rada, kao i novine koje donosi novi Protokol o postupanju u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje.

Učesnici vebinara će imati priliku da se upoznaju sa novinama u podzakonskim aktima, koji su doneti u cilju sprovođenja Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja ("Sl. glasnik RS", br. 88/2017, 27/2018 - dr. zakon, 10/2019, 27/2018 - dr. zakon, 6/2020, 129/2021 i 92/2023) i posebnih zakona.

Vebinar je namenjen direktorima, sekretarima, nastavnicima, stručnim saradnicima i ostalim zaposlenima u predškolskim ustanovama i osnovnim i srednjim školama.

Teme vebinara:

OCENJIVANJE UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA PREMA NOVIM PODZAKONSKIM AKTIMA

  • Pravilnik o ocenjivanju učenika u osnovnom obrazovanju i vaspitanju ("Sl. glasnik RS", br. 10/2024)
  • Pravilnik o ocenjivanju učenika u srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Sl. glasnik RS", br. 10/2024)

OBAVLJANJE DRUŠTVENO-KORISNOG, ODNOSNO HUMANITARNOG RADA

  • Pravilnik o obavljanju društveno-korisnog, odnosno humanitarnog rada u ustanovama obrazovanja i vaspitanja ("Sl. glasnik RS", br. 10/2024)

POSTUPANJE USTANOVE U ODGOVORU NA NASILJE, ZLOSTAVLJANJE I ZANEMARIVANJE

  • Pravilnik o Protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje ("Sl. glasnik RS", br. 11/2024)

Predavači:

  • Slobodanka Popić - rukovodilac grupe za pravne poslove u predškolskom i osnovnom obrazovanju
  • Nataša Ćirić - diplomirani pravnik, dugogodišnji rukovodilac u pravnim i opštim poslovima, poslovima u oblasti obrazovanja i vaspitanja i nekadašnji republički prosvetni inspektor

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “Novi pravilnici o ocenjivanju, odgovornosti i bezbednosti dece i učenika u ustanovama obrazovanja i vaspitanja“.


Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 27.02.2024.