Zastava Bosne i Hercegovine

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMEVANJU SA FONDACIJOM “AMBER ALERT EVROPA”: Unapređenje aktivnosti na polju pronalaska nestale dece


Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i predsedavajući Fondaciji “Amber alert Evropa” Frank Hoen potpisali su Memorandum o razumevanju, koji će značajno unaprediti aktivnosti na polju pronalaska nestale dece.

Vulin je, nakon potpisivanja ovog dokumenta, naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova apsolutno posvećeno borbi za sigurnost svakog našeg građanina, a posebno dece.

U svetu brojnih izazova, u kojem nikada ne možete biti dovoljno sigurni da ste uradili baš sve da sačuvate vaše najmlađe i najdraže, inicijativa kakvu ima “Amber alert” je dragocena i važna, istakao je ministar.

On je izrazio zahvalnost toj fondaciji na prilici da učimo jedni od drugih, obavljamo različite obuke, prepoznajemo najbolje prakse i da, koristeći iskustvo drugih policija i organizacija, unapredimo naše kapacitete kada je u pitanju potraga za nestalim licima, nestalom decom.

Od sada na sajtu “Amber alert Evropa” i u njihovoj službenoj komunikaciji sa ponosom će kao jedna od 43 članice stajati i logo MUP-a Srbije, a isto tako će logo ove fondacije stajati na našem sajtu kao znak da smo usvojili najbolju praksu i da dajemo sve od sebe da sačuvamo svako dete i bezbednost svakog građanina, zaključio je ministar.

Hoen je izrazio zadovoljstvo potpisanim memorandumom, kojim će se, kako je istakao, učvrstiti postojeći odnosi sa Srbijom na polju pronalaska nestale dece i uzbunjivanja u vezi sa decom.

On je ocenio da ovaj sporazum šalje snažnu poruku posvećenosti Srbije projektu “Amber alert”, pri čemu je izrazio uverenje da će doprineti i jačanju pozicije naše zemlje u oblasti nestalih lica.

Smatram da je Srbija lider u regionu u ovom pogledu i radujem se saradnji sa vama, jer mnogo toga možemo da naučimo jedni od drugih, naveo je Hoen.

Izvor: Vebsajt Vlade, 24.02.2022.
Naslov: Redakcija