Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O AGENCIJI ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Državni i drugi organi, organizacije i javne službe u kojima funkcioneri vrše javne funkcije obavezni su da do 1. marta 2017. godine dostave Agenciji kopiju evidencije o primljenim poklonima za prethodnu kalendarsku godinu


Agencija za borbu protiv korupcije podseća državne i druge organe, organizacije i javne službe u kojima funkcioneri vrše javne funkcije da su obavezni da do 1. marta 2017. godine dostave Agenciji kopiju evidencije o primljenim poklonima za prethodnu kalendarsku godinu.

Takođe, podsećaju da funkcioner ne sme da zadrži poklon čija vrednost prelazi 5% prosečne mesečne zarade bez poreza i doprinosa u Republici Srbiji (približno 2.305,00 dinara), odnosno prigodne poklone primljene u toku kalendarske godine čija ukupna vrednost prelazi iznos od jedne prosečne mesečne zarade bez poreza i doprinosa u Republici Srbiji.

Napominju da državni i drugi organi, organizacije i javne službe u kojima funkcioneri vrše javnu funkciju, a nisu primili poklone u vezi sa vršenjem javne funkcije, nisu u obavezi da obaveste Agenciju o neprimanju poklona.

Izvor: Vebsajt Agencije za borbu protiv korupcije, 27.02.2017.
Naslov: Redakcija