Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA RS: Utvrđen Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Srpskoj književnoj zadruzi, obrazovano Koordinaciono telo za suzbijanje sive ekonomije


Vlada Republike Srbije dala je saglasnost za to da troškovi izdavanja lične karte sa mikrokontrolerom (čipom), kao i trajne lične karte, za građane kojima se izdaje novi lični dokument u slučaju kada se upisuje adresa prebivališta u ličnu kartu zbog utvrđivanja naziva ulica i kućnih brojeva za ulice koje prethodno nisu imale naziv, odnosno kućni broj, padaju na teret budžeta Republike Srbije.

Vlada je donela odluku o obrazovanju Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije, čiji je cilj usklađivanje rada organa državne uprave i usmeravanje aktivnosti koje se odnose na pripremu, reviziju i implementaciju Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, sa pratećim akcionim planom.

Za predsednika Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije imenovan je ministar finansija Siniša Mali, a na mesto njegovog zamenika imenovan je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je usvojen Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Srpskoj književnoj zadruzi (SKZ), koji je podnelo resorno ministarstvo.

Ovim izmenama biće usklađen status ove najstarije i najuglednije aktivne izdavačke ustanove sa važećim propisima i omogućeno normalno budžetsko finansiranje.

Predlog će biti upućen na usvajanje Narodnoj skupštini Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Vlade, 24.01.2019.
Naslov: Redakcija